Ínycsiklandó reggelik, avagy mivel kezd a napodat
A reggeli fontos részét képezi a napunknak, így nem árt a lehető legtartalmasabb ételeket fogyasztanunk. A lista tartalmazza a legínycsiklandozóbb és egyben legnépszerűbb reggeli fogásokat, így ha ezek közül készítjük el valamelyiket, akkor egészen biztosan jól indul majd a napunk.
Amerikai palacsinta – az a nap, ami ezzel a klasszikus amerikai reggelivel indul, csak is csodálatos lehet. Mindenképpen olvasszunk rá egy kis teavajat, kenjük meg mogyoróvajjal és öntsük nyakon juharsziruppal, és persze a gyümölcsöket se felejtsük el!
Gofri – vonatkoztassunk el a berögződéstől, hogy a gofri egy édes, desszertnek való étel. Készítsünk sós változatot, és bátran tálaljuk baconnel és krémsajttal.
Bagel – az amerikai kedvenchez szerencsére már egyre több helyen tudunk pékárut vásárolni hazánkban is, de ha a házi készítésűre esküszünk, egy kis idő ráfordításával otthon is el tudjuk készíteni. Innentől kezdve pedig csak a képzeletünk szabhat határt, hogy mivel töltjük meg.
Töltött bundáskenyér- a bundáskenyér kétségtelenül az egyik legjobb étel, amit reggelire fogyaszthatunk. Persze úgy is agyon finom, ha egyszerűen csak készítünk hozzá egy kis fokhagymás- zöldfűszeres tejfölt, esetleg megszórjuk sajttal, viszont ha két szelet kenyér közé krémsajtot és sonkát teszünk, így forgatjuk tojásba és sütjük meg, biztosak lehetünk benne, hogy mindenki imádni fogja.
Angol reggeli - A könnyednek cseppet sem nevezhető reggeliben első ránézésre talán nem sok különöset találunk, hiszen van benn tojás, kolbász, bacon, paradicsom, azonban ekkor bejön a képbe, vagyis a tányérunkra a grillezett gomba, sőt, a sült bab is.
Smoothie – ne feledkezzünk meg az italokról sem. Ahhoz, hogy igazán jól induljon a reggelünk, és vitamindússá varázsoljuk a reggelinket, nincs más dolgunk, mint gyümölcsöket és/vagy zöldségeket összeturmixolni.
Panini – tulajdonképpen egy melegszendvicsről van szó, amibe mindenképpen tanácsos sonkát és sajtot is tenni, viszont ha szeretnénk egy igazán olaszos reggelit- ugyanis ennek az ételnek Itália a hazája – mindenképpen próbálkozzunk a szárított paradicsommal és rukkolával is.
Omlett – természetesen bármilyen más tojásétel nagyon jó döntés lehet, hiszen rengeteg felvágottal, zöldséggel, sajtfélével vagy fűszerrel fel lehet dobni, függetlenül attól hogy rántottát, omlettet vagy éppen tükörtojást készítünk.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Kommentek