Magyar étterem nyerte a HOF AWARDS 2020 rangos nemzetközi szakmai díját
A Le Garage egyedi design konténerétterem nyerte el a Commercial Development and Investment Journal HOF (Hall of Fame) Awards 2020 díját BEST OF BEST CEE / SEE HOTEL& LEISURE DEVELOPMENT kategóriában.
Az idén ötödik alkalommal megrendezett nemzetközi döntőben Magyarország, Csehország, Lengyelország, Románia, Szerbia és Szlovákia korábban legjobbnak választott ingatlanpiaci projektjei versenyeztek egymással 36 kategóriában. A részvételt a rangos versenyen a Le Garage konténerétterem azzal érdemelte ki, hogy 2019-ben a CIJ Awards F&B Development kategóriájában a legjobbnak bizonyult.
A Commercial Development and Investment Journal (CIJ) 2001-ben hirdette meg először nemzetközi szakmai díjait, Magyarországon 2006 óta ítélik oda az elismeréseket. Az elmúlt években a CIJ Awards az egyik legrangosabb szakmai díjjá vált a közép- és délkelet európai régióban. A Best of the Best, azaz a „legjobbak legjobbjának” járó elismerésért a nemzeti nyertesek versengenek egymással. A győzteseket a vezető ingatlanpiaci szereplőkből álló nemzetközi zsűri és a CIJ olvasói közösen választják ki. Idén a díjakat a járvány miatt egy több napos online szakmai fórum keretében osztották ki.
Gábosy Balázs, a Ceetrus Hungary Kft. cégvezetője szerint a Le Garage újszerű gasztro- koncepciójával emelkedett ki a versenytársak közül. A Le Garage-ban ugyanis egységben működik egy konténerétterem és a hetente cserélődő és megújuló szortimenttel érkező, manapság nagyon divatos food truckok.
„Szerettünk volna egy olyan helyet, ahol a food truckok változatossága egész évben élvezhető. Akkor is lehessen a különböző kocsik street food kínálatából sétálgatva választani, ha odakint havazik és fúj a szél. Egy fedett street food csarnokot képzeltünk el, ahova úgy parkolnak ki-be egész évben a jobbnál-jobb ételekkel szolgáló autók, mint egy garázsba. Ez lett a Le Garage „Eat & Meet”, a Food Truck Show Kft.-vel együttműködésben létrehozott innovatív street food hall koncepció. Ennek előhírnöke a Graphisoft Parkban működő Le Garage 1.0” – nyilatkozta a cégvezető.
A CEETRUS Hungary Kft. által üzemeltetett design konténerétterem környezetvédelmi szempontból is az újítók közé tartozik, ugyanis teljesen műanyagmentes: az étkészlet fából, a csomagolás kartonból, a poharak pedig lebomló PLA-ból készülnek, amelyeket a helyszínen szelektíven gyűjtenek.
A Le Garage étteremnek a HOF Awards és a CIJ Awards nem az első elismerése. 2019-ben a hazai szállodák és éttermek egyik legkülönlegesebb koncepciójú versenyének, a Gastro&Hotel Design Awardsnak a díját nyerte el, mellyel az év GastroDesign étterme lett, illetve ugyanabban az évben a CRE Awards 2019 Retail Project of Year díját is elhozta.
A járvány miatt a Le Garage konténerétterem jelenleg zárva tart. Az újranyitás 2020 szeptemberében várható. A Le Garage 2.0 megnyitását a Ceetrus Hungary Kft. 2023-ra tervezi.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Kommentek